Vesaisen pojat Jukolan viestissä

19.6.2006

Mika ja Teemu siellä muiden 1360 avaajan kanssa valmistautumassa.....
Mika ja Teemu siellä muiden 1360 avaajan kanssa valmistautumassa.....
VePolaisten leirikeskus nousee...
VePolaisten leirikeskus nousee...
Huoltotoimet ja valmistautuminen meneillään...
Huoltotoimet ja valmistautuminen meneillään...
Aamuyöstä oli hiljaista...
Aamuyöstä oli hiljaista...

VePolaisten Jukolan reissu Saloon on onnellisesti takana, ja univelat on kuitattu - joten matkaraportin kirjoitukseen alkaa löytyä virtaa ja materiaalia. Matka oli pitkä, kuten aina meillä pohjoisen ihmisillä - siihenhän me ollaan totuttu.

Reissu oli monella tapaa onnistunut ja bussimatkalla oli hieno tunnelma, samoin Vepolaisten telttakylässä - kiitos kaikille mukana olijoille, niin pienille kuin isommillekkin. Erityiskiitokset Runtin Hannalle ja Hannulle sekä Pohjolan Pekalle loistavasta huollosta telttakylässä ja bussimatkalla, juoksijat saivat tarvittavat ravinto- ja nestetäydennykset teidän tuellanne!!!

Tämän vuoden Jukolaan lähdimme ilman selkeitä tulostavoitteita (unelmistamme emme 'julkisissa foorumeissa' kerro). Tavoitteena oli saada kaikki kolme joukkuetta hyväksytysti maaliin ja saavuttaa ensi vuotta ajatellen kaikille joukkueille selkeästi pienemmät lähtönumerot parantamaan avausosuuden juoksijoiden asemia. Tänä vuonnahan uutena seurana jouduimme starttaamaan takarivistä, mutta kaikki kolme avaajaa suoriutuivat tehtävästä loistavasti ja varmasti monenlaisia ohitusennätyksiä syntyi Salon kuumuudessa ja yössä.

Tämän vuotinen Jukolan viesti on saanut melkoista kritiikkiä liian pitkistä ja vaikeista radoista lähinnä ns. kuntoilujoukkueilta. Maasto ja radat olivatkin tosi vaativia, mutta näin sen pitääkin olla myös jatkossa. Jukolan viesti on loistava kuntoilu - ja myös huippu-urheilutapahtuma, joten mitään kangasjuoksuja bingorasteilla suunnistuksen suurin tapahtuma ei todellakaan ansaitse. Tulevaisuudessa Vepolaisten harjoittelu suuntautuu entistä enemmän vaativampiin maastoihin ja jo ensi kesää varten aletaan tutustumaan Lapun Jukolan tyyppimaastoihin.

Venlajoukkueen muodostivat Minna Runtti, Mari Rytilahti, Sara Palmi ja Maija Aatsinki. Naisten lopullinen sijoitus oli hienosti 432, mikä on hieno avaus 798 joukkueen saadessa lopputuloksen. Lähes sata venlajoukkuetta ei saavuttanut maalia lainkaan. Hieno suoritus!

Miesten joukkueiden osalta näimme tukun hyviä suorituksia, erityisesti ensikertalaisilta - joita 2-joukkueessamme oli mukana monta sälliä. Lisäksi kuten suunnistuksessa yleensäkin tuli epäonnistumisia, mutta kaiken kaikkiaan voidaan olla tyytyväisiä molempien joukkueiden lopputuloksiin. Miesten 1-joukkueen sijoitus oli 303 ja 2-joukkueen 501. Maalin miesten viestissä saavutti vain 1115 porukkaa, eli keskeyttäneitä ja hylättyjä oli reilusti yli 200 joukkuetta - mikä varmasti on myös eräänläinen ennätys Jukolan historiassa.

Suurkiitokset kaikille mukana olijoille!

Ps. Menomatkalla saavutettiin VePon suunnistuksessa maininnan arvoinen merkkipaalu. Suunnistusjaoston puheenjohtaja tupetettiin parinaan Teemu K lauantaina 17.6.2006 10:46. Tähän kykenivät Janne ja O-P. Seuran Johtokunta tutkii tapausta, koska nimetön ilmianto tekopakasta on tehty - palaamme asiaan mikäli jotain hämärää ilmenee.

 

 

 Lisätietoja: http://www.jukola2006.net