Karhuja, tammukoita ja Tunturisuunnistusta Tuntsalla

8.8.2006

Suunnistajien ruokavalio on vähärasvaista. Tammukoiden ja harrien paistamiseen kuluu kilo voita...
Suunnistajien ruokavalio on vähärasvaista. Tammukoiden ja harrien paistamiseen kuluu kilo voita...
Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja kotimatkallekkin on lähdettävä...
Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja kotimatkallekkin on lähdettävä...
PJ nautti vanhoista kotimaastoista koko rahan edestä...
PJ nautti vanhoista kotimaastoista koko rahan edestä...

Vepolaiset olivat joukolla nauttimassa Suomen Tunturisuunnistuksen hulppeista maastoista Sallan Tuntsalla viime viikonloppuna. Matkasta muodostuikin melkoinen elämys ja seikkailu kaikille mukana olijoille.

Vepolaiset majoittuvat pienehköön erämaamökkiin Naruskajoen varteen. Kalaisa joki tarjosikin antejaan suunnistajien nautittavaksi. Toni, Raine ja Pasi järjestivät perjantaiksi tammukka ja harripitoisen illallisen. Tarjolla oli myös Rainen nostama pari kiloinen hauki, mutta jänkärosvo ei tehnyt oikein kauppaa - paikalliseen tapaan.

Perjantai iltana Janne ja Mika törmäsivät verryttelylenkillä karhuun, mikä saikin mökkiin säpinää. Onneksi otso ei ollut kiinnostunut ottamaan erää kovakuntoisten Vepolaisten kanssa, vaan alistui kohtaloonsa ja loikki tiehensä.

Kyllähän me suunnistettiinkin Tuntsalla. Ratamestarina toiminut Määtän Seppo oli onnistunut apuvoimiensa kanssa loihtimaan erittäin suunnistukselliset radat huippumaastoihin. Ensimmäisenä päivänä radat kiertelivät Tuntsajoen eteläisellä alueella ja sunnuntaina kaikki pääsivät nauttimaan Peuratunturin upeista maisemista ja haasteellisista rastipisteistä. Kiitokset myös muille kisojen järjestelyistä vastanneille, jotka onnistuivat loihtimaan loistavat puitteet täysin erämaassa sijainneeseen kisakeskukseen.

Vepolaisille tuli mukavasti menestystäkin, erityisesti nuoret karpaasimme Ojalan Toni ja Tolosen Raine ilahduttivat pokkaamalla hopeasijan ja vohveliraudat palkinnoiksi. Pojat olivat H32 -sarjassa toisina, häviten suhteellisen täpärästi Lapin Veikkojen kovalle kaksikolle - hyvä pojat, ensi vuonna Enontekiöllä sitten revanssimahdollisuus.

Naisten pääsarjassa Aatsingin Maija ja Palmin Sara onnistuivat tasaisella suorituksella pääsemään myös palkinnoille, kolmansiksi - hieno suoritus! Miesten pääsarjassa Vepolaisia juoksi kolmessa parissa. Parhaiten kisoissa pärjäsivät Paavolan Teemu ja Sepän Joni ollen kokonaistuloksissa neljänsiä. Runtin Janne/Järvenpään Mika taistelivat tiukasti toisen puoli Vepo -parin kanssa, mutta ikämiehet tällä kertaan nipistivät viiden sekunnin voittomarginaalin. Järvisen Marko yhdessä Iisun Kakon Kimmon kanssa onnistuivat pitämään junnut takanaan. Tosin puskaradio kertoi moninaisia tarinoita matkan varrelta ja ilmeisesti ihan verissä päin ei viitossijasta taisteltu.

Sekapari sarjoissakin Vepolaisia oli mukana. Pintamo-Kenttälän Keijo yhdessä kihlattunsa Sanna Pohjanveden kanssa taistelivat hienosti HDA -sarjassa kuudensiksi.

Vepon mökillä olikin kisojen ajan loistava tunnelma ja jokaiselle varmasti jäi monta hyvää muistoa tämän vuotisesta tunturisuunnistuksesta. Kiitokset Runtin Hannulle loistavasta lättyillallisesta lauantai iltana. Erityiskiitokset myös 'Mustille', joka oven suussa vartioi läpi yön ettei ulkopuoliset päässet häiritsemään vepolaisten yöunia.

Ensi vuonna taas lähdemme tunturiin, silloin Enontekiölle.

PJ