VePo 9. Lumi Toukolassa ja sprintitkin käytiin tahkoamassa

25.3.2007

LQ valmiina avaukseen.
LQ valmiina avaukseen.
Avaus on aina rytinää ja varsinkin kun lunta löytyy vain yhden haarukoijan suksien alle...
Avaus on aina rytinää ja varsinkin kun lunta löytyy vain yhden haarukoijan suksien alle...
Huolto on keskeisessä asemassa kun ollaan hisustamassa. Kuortane hallissa oli leppoisaa odotella omaa vuoroaan. Ankkurilla vielä trikoot kassissa :-)
Huolto on keskeisessä asemassa kun ollaan hisustamassa. Kuortane hallissa oli leppoisaa odotella omaa vuoroaan. Ankkurilla vielä trikoot kassissa :-)

VePon miesten Hisu -joukkue kävi viikko sitten Kuortaneen SM -keskimatkalla ja kauden päätavoitteessa Lumi Toukolassa. Toukolasta lähdettiin puhtaalla suorituksella hakemaan sijoitusta 8 parhaan joukkoon. Vähäluminen maasto tarjosi kuitenkin yllätyksiä ja muutaman epäonnistumisen johdosta tavoite jäi hitusen vajaaksi. Loppusijoitus oli 9., jota kuitenkin voidaan pitää varsin mallikkaana joukkueen rungon perustuessa 70 -luvun alun sukupolveen. Ensi kaudeksi muutamalla vahvistuksella täydennettynä Raahen Lumi Toukolaan lähdetäänkin hakemaan menestystä uusin tavoittein.

Lauantain 17.3. keskimatkat menivät totutellessa hiihtosuunnistukseen, jossa koskaan rastilta lähtiessä ei voinut tietää kuinka pitkälle lunta riittää. Jos satuit löytämään lumisen uran hyvä, jos et niin sukset kantoon ja mättäitä pitkin kohden lumisempia saloja.... Hankaniemen Tomilla oli jälleen huonoa tuuria, tällä kertaa emitin tippumisen muodossa. Näin ollen parhaiksi sijoituksiksi jäivät Lasse W:n 9. sija ja Pasin 10.

Viikko lepoa kisojen välissä ja eilen la 24.3. spurttailtiin historian ensimmäisissä hisun sprinttikisoissa Ylitornion Ainiovaaralla. Kisat tarjosivat karsintaa ja finaalia auringossa ja todella lumisessa maastossa. Totuttuun tapaan kovavauhtisilla karpaaseilla oli taas vaikeuksia välineiden ja jo vanhenevien kroppien kanssa. Sauvat paukkui ja selät rytisi ja pienet virheet pilasivat mahdollisuudet plakaattisijoille. Lasse W pääsi lähimmäs ollen 8. Tomin sauvarikko pilasi tulollaan olleen hyvän suorituksen.

Hisu -kausi on nyt paketissa ja paljon koettiin taas talven aikana. Talvi kokonaisuudessaan oli varsin vaikea monista eri syistä johtuen. Tällä hetkellä tavoitteita asetellaan ensi kautta varten ja muutamien vahvistusten kanssa on käyty neuvottelut VePon nostamisesta vielä kerran taistelemaan hyvistä sijoista erityisesti Lumi Toukolassa. Ensi kauden keskeisiä tavoitteita tulee olemaan omien hisu -kisojen järjestäminen maaliskuussa yhteistyössä SK Pohjantähden kanssa. Samassa yhteydessä pyritään saamaan oulun seudun nuorisoa mukaan tutustumaan tähän huikeaan talviseen urheilulajiin, joka on todellista seikkailua ja fyysisesti erittäin kova harrastus - tukien myös kesäsuunnistajien talviharjoittelua. VePo hommaa junnuja varten karttatelineitä, joiden avulla madalletaan lajiin kokeilemisen kynnystä. Tulevista hisukisoista informoidaan syksystä alkaen enemmän suunnistusjaoston sivuilla.

Jaoston pj kiittää kaikkia hisuiluissa olleita mukavista kokemuksista - valmistautuminen uuteen kauteen alkaa välittömästi!

Linkit Lumi Toukolaan ja SM -sprinttiin:

http://www.kuortku.tiedottaa.net/ ja http://www.lansirajanrasti.fi/lumirastit/

 Lisätietoja: http://www.kuortku.tiedottaa.net/