Valio Jukola 2012

18.6.2012

Pitkien yöosuuksien erikoismies Erkki, taas yhtä kokemusta rikkaampana.
Pitkien yöosuuksien erikoismies Erkki, taas yhtä kokemusta rikkaampana.
Teknisesti vaativien lyhyiden osuuksien lähes pomminvarma kyntäjä Lasse.
Teknisesti vaativien lyhyiden osuuksien lähes pomminvarma kyntäjä Lasse.

Valio Jukola 2012 on onnellisesti takana ja uusi Jämsä-Jukola 2013 edessä, vuoden päästä - ja myös sen 250 km lähempänä kuin tämän vuotinen.

 

Nyt vihdoin onnistui se mitä ollaan miesten osalta haettu viimeisten vuosien aikana, eli ykkösjoukkue 200 parhaan joukkoon - eli siihen ensimmäiseen portaaseen matkalla jonnekkin parempaan. Lopputuloksena sija 173., josta silti jäi fiilis että paljon parempaakin olisi ollut tarjolla ilman virheitä ja Jannen polvivaivoja. Janne joutui juoksemaan 5.osuuden poikkinaisella polven eturistisiteellä, joten hatun noston arvoinen saavutus - nyt leikkaukseen ja ensi vuonna karumpana jätkänä takaisin - jos nyt vielä karummaksi voipi mies tulla. Ammattitaitoisen fysioterapeuttimme Lassen ansiosta polvi kesti ja kaikki hyvin, teippiäkin kului vain reilu 50m...joten Fysioteekistä saa apua monenlaiseen vaivaan!

 

Avaukseen saatiin keväällä sovittua useamman vuoden diilillä entinen Belgian maajoukkueen sotaratsu Joost Talloen, ei siis ole Huttukylän Talloeneita (agenttimme Belgiasta teki loistavaa taustatyötä, joten kiitos Jukka!). Joost on pitänyt kunnostaan huolen, joten 33 min kympin juoksijalla oli helppo nakki tuoda viesti avauksesta 200 joukossa (184.), mikä olikin minimitavoite - Joostin mukaan se kärki karkasi alun joukkopummien aikana kun karttakin vietiin välistä käsistä (ensi vuotta varten treenataan hitusen myös habaa ja toisaalta lähtöpaikka on heti kärjen takaa niin helpompi nakki edessä). Siitä ei sitten viestin aikana paljoa jouduttu luopumaan kun Vepon vahva ikämieskaarti Hannu, Tapio ja Lasse nakutteli perussuorituksilla sijalukua pikkuhiljaa paremmaksi. Janne vetäisi yhdellä jalalla vielä vitososuudella 14. sijaa paremmaksi ja Mika T. löysi oman uuden suosikkiosuuden noestaen 8 pykälää ja Joonaksen lähtiessä ankkuriosuudelle sijoitus oli 163. Teknisesti vaativien, lyhyiden osuuksien pomminvarmana erikoismiehenä tunnettu Joonas kantoi vastuun ja toi oranssiharmaat kunnialla maaliin ja lopputuloksena oli sija 173, joten entisten wesboyssien 121 ei ole enää kaukana ja tavoittamattomissa. 

 

Miesten kakonen selvityi myös kunnialla, parantaen viime vuodesta melkein 60 sijaa. Lopputuloksissa kakonen oli sijalla 563. Erityismaininnan ansaitsee Reiska, joka ekaa kertaa yösuunnistaen ja rikkoontuneella kompassilla selvityi avauksesta varsin mallikkaasti. Kakosessa nähtiin varmaan yksi kaikkien aikojen sijoituksen nostoista, kun 2.osuuden tykittänyt Tomi nosti 3,2 km väliaikarastille mennessä osuussijoitusta lähes 200:lla! Karu karpaasi totesi osuuden jälkeen, että:" Kävin vain oikeilla rasteilla ja jatkoin matkaa..."

 

Jukolan aluksi lauantaina myös Venlat petrasivat viime vuotisesta päätyen lopputuloksissa sijalla 567. Venlojen kakkonen jäi kotiin, mutta ensi vuonna taas sitten mukana. Venloissa juoksivat Mervi, Anni-Elina, Annukka ja Minna. Anni-Elinakin on toipunut polvivaivoista ja teki joukkueessa hienon noston toisella osuudella.

 

Linkki Jukolan tulossivuille: http://online.jukola.com/tulokset/fi/haku/?hakusana_seura=Vesaisen+Pojat&hakusana_juoksija=

 

Telttakylässä oli jälleen mukavaa ja kivaa, Huoltomies

 

ps. kuvia tulee kunhan keretään...osa nukkuu vielä :-)