Leimausleiri Vierumäellä

17.6.2013

Ensimmäiset harjoitukset edessä
Ensimmäiset harjoitukset edessä
Sprinttirasti opiston alueelta
Sprinttirasti opiston alueelta
Taso 2:n karttoja
Taso 2:n karttoja
Vapaa-ajallakin liikuttiin ahkerasti
Vapaa-ajallakin liikuttiin ahkerasti
Tyttöjen sählyturnaus pelattiin Areenalla
Tyttöjen sählyturnaus pelattiin Areenalla
Pojat nöyryyttivät espoolaisia kuplahallissa 2-1
Pojat nöyryyttivät espoolaisia kuplahallissa 2-1
Kannustus- ja huoltojoukot
Kannustus- ja huoltojoukot
Leirikisan startti
Leirikisan startti

VePon juniorit osallistuivat valtakunnalliselle Leimausleirille Vierumäen urheiluopistolla 11.-14.6. Matkaan lähdettiin unihiekat silmissä varhain tiistaiaamuna, mutta pian iloinen puheensorina täytti bussin, joka oli lastattu täyteen pohjoissuomalaisia suunnistajanalkuja. Vepolaisista mukana menossa olivat Veera, Maija, Iida L., Marianne, Thomas, Anna, Iida H., Joona, Rasmus-Wille ja Tiia, leiriohjaajina toimivat Lea ja Annukka.

Vierumäen urheiluopisto tarjosi upeat puitteet leirin järjestämiselle. Majoituspaikkamme sijaitsi keskeisellä paikalla, harjoitukset olivat erinomaisen tasokkaita, oheisohjelmaa riitti, ja mikä tärkeintä: ruoka oli oikein hyvää! Vaikka iltapalapussien sinappileivät eivät olleetkaan kaikkien mieleen, viimeistään kismet-patukka sai makeat hymyt huulille :)

Harjoituksiin kuljimme kahdessa ryhmässä niin, että rasti- ja tukireittiläiset menivät omaan lähtöönsä ja isommat tasoryhmäläiset omaan lähtöönsä. Suunnistusharjoituksia oli joka päivä kahdet, aamulla ja iltapäivällä. Lisäksi osallistuimme sekä tyttöjen että poikien sählyturnaukseen. Vaikka ihan finaaleihin ei yllettykään, jäi etenkin poikien jatkopeleistä paljon jossiteltavaa. Upeaa taistelua silti molemmilta joukkueilta!

Viimeisenä iltana Vierumäkihallilla pidettiin kisadisco, jossa hauskaa pidettiin ja letkajenkkaa tanssittiin niin oman kuin muidenkin seurojen piiristä löytyneiden leirikavereiden kanssa. Erään epätoivoisen leiriohjaajan sanoin: "On helpompi löytää rasti käyräkartalta, kuin lapsi leiridiscosta..."

Perjantain leirikilpailu viimeistään näytti, mistä seuramme juniorit on tehty. Märältä urheilukentän nurmelta kaatosateeseen ampaisi kaksi joukkueellista vepolaisia rastejaan etsimään yli tuhannen muun suunnistajan kanssa. Kilpailu käytiin partioviestinä, eli kaikki osuudet juostiin yhtä aikaa, ja oma suoritus tehtyään kilpailija palasi lähtöpaalulle odottamaan että kaikki joukkueen jäsenet ovat valmiita. Kaveria tsempattiin hienosti, vastoinkäymisistä huolimatta periksi ei annettu, eikä sateinen sää latistanut sitä riemua, kun kaikki joukkueen jäsenet olivat kasassa ja yhdessä sännättiin kohti maalileimausta. Molemmat joukkueet selvisivät puhtain paperein maastosta, ja vieläpä miltei yhtä aikaa!

Miksi sitten tällaisille leireille kannattaa lähteä? Ainakin suunnistuksellinen anti oli tämän vuoden leimauksella aivan huippuluokkaa. Kartanlukutaito ja kompassin käyttö kehittyivät haastavissa käyrämaastoissa monipuolisia ja mielenkiintoisia harjoituksia tehden. Toinen tärkeä syy leireillä on kaverit. Uusia ystäviä saatiin ja vanhat kaverisuhteet lujittuivat, ja yhteenkuuluvuuden tunne kasvoi yhdessä tekemisen ja hauskojen kommellusten myötä.

Ensi vuonna uudestaan! Leimausleiri 2014 pidetään Rovaniemellä, Lapin urheiluopistolla 3.-6.6. heti ensimmäisellä kesälomaviikolla.

 

Ohjaajien puolesta kiitokset reippaille leiriläisillle!