AOK 2009

31.8.2009

AOK 2009 on nyt onnellisesti takana. Kovahko vesisade saatiin sopivasti päättymään ennen viimeisiä maalintulijoita :-) Täytyy kehua kaikkia pieniä suunnistajan alkuja, jotka sadesäästä huolimatta vetelivät rohevasti pitkin Pitkälammen/Julmaharjun kankaita. Hienoimmat fiilikset olivat sitten maalissa...ja kiitokset mukavasta palautteesta maaliteltassa!!!

Kiitokset kaikille järjestelyissä mukana olleille - kisat onnistuivat hyvin. Osallistujia olisi sopinut mukaan enemmänkin. PP:n suunnistuksen osalta kannattaa miettiä jatkossa AOK:n järjestelyitä ja mahdollista yhdistämistä oravapolkuviestin kanssa, jotta saadaan oikein kunnollinen kauden huipennus alueemme junioreille. Varsinkin nyt kun junnutoiminta on piristynyt ympäri maakuntaa.

PP:n joukkue Kultainen Kompassi finaaliin Hollolaan 13.9. on karsintojen jälkeen valittu. Joukkue on seuraavanlainen: Säävälä Anni-Elina, Suvanne Sirpa, Räisänen Noora, Sassi-Päkkilä Liisa, Karppinen Aleksi, Hiitola Olli, Miettunen Sami ja Inget Juha-Matti! Onnittelut kaikille edustustehtävään valituille, ei muuta kuin tsemppiä ja taisteluhenkeä kohden kauden päättävää finaalia!

17.8.2009

AOK -järjestelyt alkavat olemaan valmiina. Ratasuunnittelu suorien ratojen osalta on valmis ja pienen hionnan jälkeen sekä rasti- että tukireitti ovat siimarin vetoa vaille valmiina.

Pitkälammen ympäristö tarjoaa loistavat puitteet nuorten suunnistuksia varten. Maasto on hyväkulkuista sekä myös riittävän haasteellista vanhemmille sarjoille. 14 - ja 16-vuotiaden ratasuunnittelussa on haluttu tarjota riittävän haasteellisia suunnistustehtäviä niille, jotka tavoittelevat menestystä SM-kisoissa ja hamuavat pääsystä Kultainen Kompassi -finaaliin. Korkeuserot ovat alueella suhteellisen suuret, mutta ratasuunnittelu on tehty niin ettei radoista ole tehty liian raskaita (lue "sikaraskaita"), mutta kivuttaa kuitenkin tulee eteen...Näillä radoilla pääsee luukuttamaan täysiä tartan -maisilla kankailla ja sitten vastavuoroisesti ottamaan tiukkoja supparasteja tarkasti. Kaikki isompien radat tulevat olemaan "runsasrastisia".

Olkaa seuroissa nyt aktiivisia Kultaisen kompassin suhteen, ettei kukaan halukas mahdollisesti jää pois viimeisestä karsinnasta. Joukkue valitaan karsinnoista kerättyjen pisteiden pohjalta, joten reilu peli kaikille. Mikäli poisjääntejä PP:stä valittavaan joukkueeseen tulee, niin seuraavaksi joukkueeseen nousee listalla pisteissä seuraavana oleva.