Mediainfo

 

Suomen nuorten hiihtosuunnistusparhaimmisto Sankivaaraan

 

Tulevana viikonloppuna pidetään Oulun Sankivaarassa kansalliset kaksipäiväiset hiihtosuunnistuskilpailut. Kilpailun järjestävät yhteistyössä oululaiset suunnistusseurat Vesaisen Pojat ja SK Pohjantähti. Sankivaara tarjoaa hienot puitteet tasokkaan kilpailun järjestämiseen. Sankivaarassa on pidetty sulan maan aikaan paljon suunnistuksia, mutta hiihtosuunnistuskilpailuja siellä ei ole järjestetty yli 20 vuoteen. Kilpailun ratamestari Pasi Jussilan mukaan maastoon on saatu mallikas uraverkosto ja radoissa löytyy haastavuutta.

 

Hiihtosuunnistuksessa on otettu tällä kilpailukaudella käyttöön uusi EmiTag-leimausjärjestelmä. Se nopeuttaa huomattavasti kilpailusuoritusta. Rasteilla ei tarvitse enää pysähtyä leimaamaan. EmiTag tarvitsee vain käyttää rastin läheisyydessä, jolloin se kontrolloi kilpailijan suorituksen.

 

Sankivaaran kilpailut ovat ainoat kansallisen tason hiihtosuunnistukset Oulun seudulla koko talvena. Lauantaina kilpailumatkana on vauhdikas sprintti ja sunnuntaina keskimatka. Kilpailu on samalla katsastuskilpailu Latvian Madonassa helmikuussa pidettäviin nuorten MM-kilpailuihin ja 17-vuotiaiden EM-kisoihin.

 

Katsastuskilpailu tuo Ouluun koko Suomen nuorten hiihtosuunnistusparhaimmiston. SK Pohjantähden nuorilla on hyvät mahdollisuudet päästä EM-kisoihin. Liisa Sassi-Päkkilä oli jo viime talvena mukana Suomen nuorten maajoukkueessa. Liisa toi sprintistä tuliaisina EM-pronssia.

 

 

Valma Karjalainen