Kansalliset HiSu kisat 28.02.2009-01.03.2009

Keskiviikko 25.2.2009 - hyvää kisasäätä luvassa

Oulun seudun sääennuste lupaa hyvää kisasäätä, sekä hisustajille että kelkkaryhmälle. Tällä hetkellä näyttäisi ettei kelkkaryhmänkään tarvitse valvoskella ja jyrskytellä viimeisiä öitä pitkin Hiirosta. Urat ovat valmiit ja saavat rauhassa kovettua kisoja varten.

Oheisista linkeistä sekä Forecan että ilmatieteenlaitoksen ennusteisiin:

http://www.foreca.fi/Suomi/tasmasaa/Oulu

http://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa/paikalli.html?place=Oulu

 

Tiistai 24.2.2009 - ilmoittautuminen umpeutuu

Ilmoittautuminen umpeutuu reilun tunnin päästä, mutta jo nyt on saatu hyvä osanotto - hienoa! Pyrimme tarjoamaan kaikille hyvät kisat. Molempina päivinä starttaa reilut 150 hisustelijaa ja se mikä oli alkuperäinen tavoite, nuorten sarjoissa on ilahduttavan paljon osallistujia! Nuorisocupin voitosta tulee siis melkoinen kisa!

Jälki-ilmoittautuneita otetaan, 1,5 kertaisella maksulla to 26.2. klo 18 saakka. Sen jälkeen ilmoittautumisia ei enää oteta vastaan, koska lähtöarvonnat suoritetaan välittömästi jälki-ilmoittautumisajan päätyttyä. Halukkaat voivat osallistua sitten kuntosuunnistuksiin.

Kilpailun johtoryhmä teki päätöksen, ettei lauantain kisoihin osallistuvia päästetä osallistumaan kuntosuunnistuksiin vielä lauantaina. Sunnuntaina voivat kilpailijat osallistua myös kuntosuunnistukseen, ne keillä virtaa vielä riittää.

Viimeistellen....

Maanantai 23.2.2009 - ilmoittautumisia tippuu kiihtyvällä tahdilla

Ilmoittautumisaika umpeutuu huomenna, mutta viikonloppuna on jo iso osa ilmoista tullut perille - hienoa! Hyvät kisat on tulossa. Urastot on viimeistelty eilen ja ne ovat loistavassa kunnossa, joten suksien suhteen ei tarvitse olla huolissaan.

Pisteeksi iin päälle, yläkerran kaveri heitti sitten vielä meille oikein mukavan lisälumen :-) Reilu kymmenen senttiä sitä ihtiään...no, tähän ollaan totuttu ja liian lumen kanssa on aina helpompi elää kuin liian vähän lumen - ompahan tarjolla oikeaa hiihtosuunnistusta.

Järjestäjillä onkin meneillään ne kiireisimmät ajat juuri nyt. Karttojen tulostus on torstaina, joten sen jälkeen saammekin hengähtää ja enää edessä on vain kilpailujen läpivienti. Onneksi meillä on ollut laaja ja rutinoitunut organisaatio valmistelemassa kisoja - kiitokset kaikille jo etukäteen!

Näillä mennään,

Pasi M. Jussila

Torstai 19.2.2009 - h-hetki lähenee

Ilmoittautumisia on alkanut tippumaan - ekana kerkesi Länsi-Rajan Rasti, toisena Sonkajärven Pahka...tästä se lähtee.

Valmisteluissa on meneillään se kiivain aika, kun joka osa-alueella on tohina päällä. Ratasuunnittelussa tehdään vielä viimeisiä hienosäätöjä, jotta kartat olisi tulostettavissa ensi viikon puolessa välissä.

Kuntosuunnistus on herättänyt mielenkiintoa, toivottavasti Oulun seudun kuntoilevat suunnistajat sitten käyttävät mahdollisuutta hyväkseen kun sitä taas tarjotaan. Ratoja on suunniteltu lauantaille kaksi A ja B sekä sunnuntaille koko setti A:sta C:hen. Kisojen jälkeen rastit ilman leimasimia jätetään vielä hetkeksi maastoon ja kisakansliasta voipi ostella sunnuntaina kiintorastikarttoja. Viime vuotisten PSM -kisojen jälkeen urasto olikin kovassa käytössä ja mikä parasta, urilla näkyi nuoria hisustelijoita :-)

Palataan tunnelmiin viikonloppuna...

Pasi M. Jussila

Tiistai 10.2.2009 - no nyt sitä lunta sitten puski ikkunoista ja ovista

Kisamaaston täytti valkoinen tuiskulumi männä viikonloppuna. Kilpailunjohtajakin piipahti maastossa ja nykykunnolla tarpominen repunpohjia myöten osoittautui varsin haastelliseksi tehtäväksi - no, kelkkailijoilla on hyvät "ajourat" pohjustusta varten. Nyt voi huoletta lähteä hyvillä eskoilla rastien hakuun ja varsinkin kun kaikki kriittiset paikat on teholumetettu. Tulevana viikonloppuna päästään vihdoin ja viimein ajamaan kaikki urat, joten urasto on huippukunnossa kisojen koittaessa. Järjestelykoneisto on tehtävien tasalla ja silläkin saralla alkaa olla valmista.

Ratasuunnittelu on valmis ja molempien päivien kisoista tulee suunnistuksellisesti haastavia. Ne ketkä viime vuoden PSM -kisoissa nauttivat LQ:n hämähäkin verkoista, pääsevät tänä vuonna puremaan pähkinöitä vielä tiuhemmille ja uusille seiteille...haasteellisuutta lisää vielä se, että maastossa lapetaan kovaa. Toisaalta tätähän hiihtosuunnistuksen pitää ollakkin!

Pasi M. Jussila

Perjantai 9.1.2009 - kisat lähestyvät, urasto valmiina

Kansalliset hisu -kisat lähestyvät kovaa vauhtia. Maastossa lumitilanne on edelleen mikä on, mutta periaatteessa kisat voisi pitää vaikka tulevana viikonloppuna. Urastosuunnitelmat molempia päiviä varten alkavat olla valmiita. Viime vuoden PSM -kisoihin verrattuna urastoa on muutettu ja uusia alueita on otettu käyttöön. Kaikessa on pyritty siihen, että pystymme jälleen tarjoamaan kilapilijoille suunnistuksellisesti haastavat kilpailut.

Kisojen ohjelmaa muokattiin hitusen alkuperäisestä suunnitelmasta. Lauantaina kisaillaan sprinttimatkoilla ja sunnuntaina keskimatkoilla. Lisäksi uutuutena on mukana erillinen seurojen välinen Nuoriso -cup, jossa parhaiten pisteitä kerännyt seura saa palkinnoksi 300 €, toiseksi paras 200 € ja kolmanneksi paras 100 € - tukemaan nuoristoimintaa! Tästä tarkemmin sitten lähempänä kisoja.

Pasi M. Jussila