Lumileiri, Taivalkoski 17.-19.2.2012

 Perjantai 17.2.2012, 1. leiripäivä

Volokkari murahti Peltolasta liikenteeseen pe noin klo 11, ja heti alkoi Erkin pohkeen kiristys. Väitti kovasti että tälle viikkoa jo 11 tuntia täynnä, mutta miten lie?!? Joonas koukataan viisasten valtakunnasta, Linnanmaalta ja matka jatkuu kohti Kiimingin ABCtä. Janne taas tyylikkäästi myöhässä istahtaa kyytiin ja porinat tupesta alkavat. 

Matka TAivalkoskelle kului Jukolajoukkueen valinnoissa ja armottomassa reeniuhossa. MAtkalla selvisi erittäin ikävä fakta! Tuppikortit unohtuivat tyystin koko reissulta... Nyt Jannen luonnetta kysytään, leirillä ilman kortteja..

Taivalkoskelle saavuttiin piirun verran ennen kahta. Kauppareissun jälkeen sukset jalkaan ja lenkille. Taivalkosken hiihtourasto oli erityisen hyvä. 25 ja 15 kilmetrin lenkit oli ajettu vain muutaman kerran (varmaan meitä varten tälle viikonlopulle ;), joten pohja oli melko pehmyt. Joonas ja Janne otti leirin ekalenkin lepposalla 15 kilometrin napsulla, kun taas Erkki ja Mika myllytti miehekkäät 25 kilometriä armottomalla vauhdilla. Loppuilta menikin saunoessa ja vuoden 2012 leiritystä suunnitellessa. Mahat täyttivät Taivalkosken lähikaupasta hankituilla hiillosmakkaralla.. Myös perinteinen nukkumapaikkoista taistelu käytiin heti mökkiin päästyä. Joonas nappasi heti privatelukaalin alakerrasta, Mikalle yläkerran sohvapaikka näytti parhaalta vaihtoehdolta. Janne ja Erkille jäi parisänky. Aikansa nahisteltuaan Erkki päätyi olohuoneen lattialle. 

 

Lauantai 18.2.2012 2. leiripäivä

Herätys 0830, Erkki nasautta kahvit tulille Mikan pyynnöstä. Yhteistyö pelaa heti aamusta kun Erkki ja Joonas tekee mikropuuroa ja Mika tekee Jannelle ja itelleen puuroa kattilassa. Aamupuurot nautiskeltuaan lähes välittömästi hiihtovarusteet niskaan ja nokka kohti koskematonta hiihtobaanaa tavoitteena kevyt niitti. Saldona aamupäivälle saatiinkin 115 kilometriä neljään mieheen. Erkki myllytti miehekkään 40 kilometriä, josta noin 30 min vauhtikestävyyttä. Se kyllä näkyi lounas pöydässä, kun ketsuppi melkein päätyi maitolasiin pastan sijaan ja kädet tärisi niin, ettei maito osunut Jannen tyhjään suolakurkkupurkkiin, joka toimi Jannen maitolasina. 

Toisen lenkin miehikkäimmän lenkin kävi Joonas, joka myllytti noin 35km ja se myös näkyi Joonaksen naamasta että nyt tuli ulkoiltua. Erkkin aamupäivän pitkälenkki rankasi toisella, kun saldoksi jäi vaivaiset 30km. Janne ja Mika myllytti 25 kilsan lenkin ennätysaikaan, joka vastasi vähintään yhtä pitkää lenkkiä, kun Joonaksella ja Erkillä.

Jannen punttireeni alkaa näkyä hiiihtovauhdissa, kun Mikan piti tunnustaa vuosien myllytyksen jälkeen että nyt ei taitaisi JAnnelle kilpahiihdossa pärjätä. Sen verran vakuuttavaa oli meno lenkillä... Illalla on suunnitelmissa venyttely ja palaveeria tämän vuoden leirityksistä ja kisajärjestelyistä. 

 

Sunnuntai 19.2.2012 3. leiripäivä

myllytetäänpä päivä ensin... 

Sunnuntai on perinteisesti pitkän lenkin päivä, joka myös sellaisena pidettiin. Aamu käynnistyi noin seiskan maissa aamupuuron syönnillä. Viimeisiä lusikallisia vedellessä kiskoimme hiihtotrikoita jalkaan ja nokka suuntasi kohti koskematonta hiihtobaanaa. Hiihto vauhti pidettiin kohtuullisena pitkän lenkin tavoin ja tarkoituksena oli nautiskella loppuun asti. Lenkin päätteeksi söimme urheilijamaiseen tapaan isot pastalautaselliset.