Pääsiäisleiri 6.4.-9.4.2012

Lumitilanne Raumalla
Majoitus
Yöreeniä
Isoja rusakoita Raumalla
Pojat lähdössä yöreeniin
Tiukkaa palaveria reittivalinoista
"Täällä mä kävin"
Teho iskee jälleen!!!

Perjantai 6.4.2012, 1. leiripäivä

Leirille lähdön oli määrä tapahtua peltolasta kello 7.50, mutta eihän se taas mennyt kuin strömsössä. Mika saapuu peltolaan 20 minuuttia myöhässä kovasti selitellen. Joonas siepattiin kyytiin ja matka kohti Raumaa alkoi. Janne oli määrä ottaa kyytin Ylivieskasta. Jannelle soitettiin  jo hyvissä ajoin matkalta, jotta Janne olisi varmasti valmiina. Ylivieskassa veihdettiin auto vähän isompaan ja siepattiin Janne kyytiin. Kun Janne oli otettu kyytiin, noudettiin Joonaksen kotoa vielä akkureppu ja Mikalle kompassi. Muutaman kilometrin Joonaksen kotoa ajettuamme Janne alkaa miettimään, että tulikohan läppärilaukku mukaan. Passatti tien reunaan parkkiin ja Janne alkaa etsiä takakontista läppärilaukkua. Eihän sitä laukkua sieltä kontista löydy. Passatin keula takaisin kohti Jannen kämppää ja läppäri mukaan. Tässä vaiheessa auton vaihdon jälkeen mittariin oli tullut 40 kilometria ja oltiin edelleen lähtöpisteessä.

Matka Raumalle taittui rattoisasti lumitilannetta auton ja internetin kelikameroista seuraten. Lunta oli Parkanossakin vielä runsaasti, mutta luotimme siihen että rannikolle tultaessa lunta ei metsässä enää olisi.

Porissa pysähdyttiin huoltoasemalle ostamaan puuroa ja kahvia, että pärjättäisiin lauantaihin, kun kaupat aukeavat. Huoltoasemalta lähtiessä tuli Mikalle pieni virhe reitinvalinnassa ja Mika päätyi kysymään paikallisilta neuvoa, vaikka joukkuetoverit vakuuttelivat tietävänsä oikean reitin.

Raumalle saavuttaessa metsässä oli enää hento huntu lunta, joka oli satanut edellisenä yönä. Joonas mietti jo hermostuneena, että riitävätköhän edes neopreenisukat pitämään jalkoja lämpimänä, kun metsässä kirmaa 3 minuutin kilometrivauhtia. Karttojen noudon jälkeen suunnattiin kohti majoitusta ja alettiin valmistautua illan reeneihin. Joonas ja Erkki päätyivät valitsemaan yöreenin, kun Mika ja Janne hätäisempinä syöksyivät metsään jo valoisaan aikaan.

 

Lauantai 7.4.2012, 2. leiripäivä

Aamu alkoi kello 0800 tomeralla aamupalalla, johon kuului makaroonista erittäin kuituisaan ruisleipään. Kahvikupin jälkeen alkoi valmistautuminen aamu reeniin. Säätilanne aamulla oli aurinkoinen ja kevyt pakkanen. Reenimaastona toimi Rauman paikallinen urheilukeskus. Valaistu pururata kiersi alueella. Pääosin avokaaliomaastoa rikkoi epäselvästi näkyvät polut ja kevyet erittä'in märät suot. Seitsemän ja puolen kilometrin lenkki nasahti vajaaseen tuntiin ja taas hyvä tekniikkareeni takana.

Lounaan jälkeen kauppareissulta jäi käteen armottomasti makaroonia ja proteiinin lähteenä sai toimia yllätys yllätys jauheliha ja kanasetit. Joonas loihti jumalaisen kanasetin makaroonin kera, jota jokainen veti ähkyyn asti. Päivän toisen lenkin lähtö starttasi noin 16 aikaan. Tavoitteena oli pysyä käyrien avulla kartalla... Ja kartallahan pysyttiin.

Illalliseksi Joonas valmisti herkullisen kanakastikeen sekä runsaasti hiilareita täynnä olevaa pastaa. Illallisen jälkeen ajatukset suuntasivat takaisin metsään yöreenin merkeissä. Aluksi reeniin lähtijöitä ei ollut kuin Erkki ja Joonas, mutta pienen porkkanan avulla saatiin tuleva yöspesialisti Mika mukaan. Toiveena olisi ollut päästä reenin jälkeen saunaan, mutta kartanon isännän saunanlämmitys hinta oli turhan suolainen, liekkö sitten mukaan kuulunut kartanon emännän hierontapalveluita. Niinpä siis suihkun kautta nukkumaan. Hetken päästä alkoikin neljän hengen orkesteri virittelemään moottorisahojaan.

 

Sunnuntai 8.4.2012, 3. leiripäivä

 

Nukuimme hieman pitempää, n. klo 0900 järvenpää otti kapteenin merkin ja alkoi puuron ja kahvin keittoon.  Tukevan aamupalan jälkeen aloimme suunnittelemaan päivän reeniä.  Päivän harjoituksen teema oli rastinotto.  Joonas ja Erkki tekivät omat ratansa kun taas Mika ja Janne päätyivät yhteisreeniin, tarkoituksena suunnistaa rastivälejä vuorotellen, puhuen ääneen ennakoivaa suunnistusajattelua.

Metsässä näimme myös muita pihkaniskoja kun Helsingin suunnistajien suunnistajanalut olivat tulleet Tuittilan vaativaan maastoon. Siitä hieman hämmästyneenä Erkki pummasi heti ykköstä, seuraten jotain Helsun kauniimman sukupuolen edustajaa, mutta Joonas ei vähästä hätkähtänyt, vaan  tuli takaa ja opasti koko porukan oikealle rastille.  Reeni oli erittäin onnistunut ja saimme paljon onnistumisen tunteita. Näitä vain lisää.

n.Klo 12 aikaan aloimme lounaan valmistukseen. Tänään oli ruuanlaittovuorossa Mika ja Janne. Ruuaksi loihdimme jauhelihakastikkeen 10 sipulilla höystettynä makaroonilla. Sillä välin Erkki valitteli kipeää nilkkaansa ja Janne keskittyi Bubble Sagan pelluuseen.  Jannen mielestä peli oli paska, sillä se antoi aivan väärän värisiä palloja.

Illalla palkitsimme itsemme yhellä huurteisella jossain Rauman pystybaarissa, ja haimme hieman murua rinnan alle.

Maanantaina ollaan tikissä!

 

Maanantai 9.4.2012, 4. leiripäivä

Kisaaamu valkeni aurinkoisena, mutta lumisena. Yön aikana oli satanut lumipeite maanpintaan, joka kuitenkin suli jo ennen starttia. Kevyen aamiaisen jälkeen kamojen kasaus ja auton nokka kohti kisakeskusta. Noin 10 minuutin matka sujui hiljaisissa merkeissä. Muiden ollessa hiljaa, Erkki purki jännitystään puheripulilla. Janne vakuutteli ettei jännitä yhtään, mutta hiljaisuus ja paniikki iski viimeistään mallirastilla, kun Janne huomasi Emitin olleen pimeä. Sillä hetkellä Jannen ajatukset Bubble Sagan palloista hetkeksi katkesi ja täysi keskittyminen oli suunnistukseen. 

Jannen ja Mikan kilpaillessa eri sarjoissa lähtö sattui sopivasti samalle minuutille. Mika ei kuitenkaan nähnyt Jannea kuin lähtölaukauksen jälkeen kuin omalla kakkosella, kun Janne suuntaa rastille vasemmalta, jonne kompassi oli hieman veättänyt. Joonaksen ja Erkin lähdöt oli noin puolituntia em. jälkeen. Erkki lähti myllyttämään omaa suoritusta, siinä onnistuen erittäin hyvin. Jannelle tuli pataan vain about 10 min. Joonas idioottivarmalla suorituksella myllytti oman suorituksen. Maalissa huomautti vain omasta heikosta kunnosta, "ei vaan jaksa juosta". Sama vika oli joka tehon jäsenellä. Tiukan PK -kauden jälkeen suorituskyky ei ole huippumyllytyksen tasolla, mutta odottakaapas kesäkuulle...

Kisatulokset järjestävän seuran sivuilta: http://www.rastilukko.fi/sivu/kans12/tulokset.html

 

Huippuleiri takana ja kisakausi avattu! Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kohti kesää...