Syötehiihto 1.-3.4.2011

Erkki armottomassa tikissä ennen hiihtoa
Matti ja Mika rennoissa fiiliksissä ennen lähtöä
Tiimikuva kisan jälkeen (vasemmalta oikealle, Janne, Raine, Erkki, Matti, kuvaaja: Mika)
Janne sipissä Ahmakallion läheisyydessä sunnuntain lenkillä

 Perjantai 1.4.2011 klo 21:24

   Kovimpien urheilioitten lähtö tapahtui perjantaiaamuna klo 11. Reiskan (Rainen) Rellu murahti liikenteeseen Kiimingistä ja vauhtia otettiin kaupungin kautta Erkin ja Mikan hypätessä kyytiin. Ensimmäinen tankkauspiste otettiin Pudiksen ABCllä raskaan lounaan merkeissä. Matka jatkui kaupan kautta kohti Syötteen tunturimaisemia.

   Syötteelle päästyä ensimmäisenä tarkistimme lumen koostumuksen ja pohdinta seuraavan päivän voitelutällistä alkoi. Tämän jälkeen mökille saavuttuamme kiskaisimme trikoot jalkaan ja heitimme viimehetken herkistelyt SM-kolmosen armottomissa nousuissa. Tyhjennetyt lihaksemme huusivat energiaa, mikä oli hyvä lähtökohta aloittaa toinen tankkaus aalto. Erkki selvitti tämän maksalaatikkolootalla, kun taas Mika keskittyi sipsipussin tyhjentämiseen ja Raine litki punaista maitoa suklaan säestyksellä.

  Ilta jatkui pitkälle, odotettua porukan täydennystä eli mattia sekä jannea ei kuulunut eikä näkynyt. Lopulta kuitenkin rytyssä oleva bemarin keula pyyhkäisi mökin ohi hiljentämättä. Kuitenkin pienen mutkittelun ja puhelun jälkeen saatiin miehistö täyteen vahvuuteen. Jannen tuppikoulu alkoi heti insinöörin paikalle saavuttua. Matti kehuskeli hirmu lyöntiä ja pohkeen herkkää kulkua. Venyttelyn jälkeen porukka painuu nukkumaan Reiskan esimerkistä. Herätys la aamuna klo 6.

 

Lauantai 2.4.2011 klo 19:45

 

Kello 6 herätyskello pärähti ja porukka alkoi heräilemään. Kilpasarjan jokerikortti Masa puheli, ettei ollut nukkunut silmäystäkään, Raine lähti pyöräyttämään aamulenkin ja pojat heräilivät makaroonia kokkaillen. Aamu kului nopeasti ja h-hetki läheni vääjämättä. Erkki lähti hätäisimpänä lähtöpaikalle testailemaan suksiaan, kun muut vielä makoilivat mökillä. Loppulta myös lopputiimi eteni autoillen lähtöpaikalle havainnoimaan tilannetta.

Lähtö tapahtui hieman varkain jutun lentäessä ehkä hliian kiivaasti ennen lähtöä. Armoton spurtti SM-kolmoselle, jonka jälkeen liinat kiinni. Janne käressä, Erkki ja Reiska samassa letkassa, Mika ja Masa perässä lipsuttelee rennosti, mutta varmasti. Kilpailun edetessä Jannen, Erkin ja Reiskan kamppalu kiristyi maalin lähestyessä. Lopulta Jannen kiri oli kovin, Erkin ja Reiskan vielä kappaillessa viimesessä nousussa. Mika ja MAsa lipsutteli omalla rauhallisella, mutta varmalla vauhdilla maaliin. 

http://pudasjarvenurheilijat.sporttisaitti.com/syotehiihto/

Verryttelyn jälkeen mökille saunomaan ja välitön tankkaus käyntiin. Jälkipelien edetessä ja tuloksia odotellessa, Janne kävi päivän kovimpana hiihtäjänä yllättävän lähellä tuppea. Ilta eteni venyttelyn ja hiihtoanalyysin merkeissä kohti nukkuma-aikaa ja tietenkin huominen 4 tunnin hiihtolenkki mielessä.

Sunnuntai 3.4.2011 klo 16:25

Sunnuntaiaamu klo 8 lähti käyntiin Reiskan lauantaina loihtineella lihakeitolla, jonka voimilla oli tarkoitus pyyhkästä pitkä palauttava sunnuntaihiihtolenkki. Lenkille kampesivat kuitenkin vain Reiska, Janne ja Mika. Matti ja Erkki totesivat eilisen viidenkympin tuntuvan vielä pohkeessa sen verran paljon että jättivät aamulenkin väliin. 

Hiihtolenkki lähti käyntiin hyvin rauhallisin merkein Rainen tarkkaillessa sykemittaria. Yli aerobisen kynnyksen ei kärsinyt vetää, joten eilisen kilpailun rasittamana, vauhti ei ollut päätä huimaavaa. 1,5 -2h kohdalla Janne ja Mika kuitenkin huomasivat ihmeissään olevansa aivan niitissä (energia loppui)! Jannen ja Mikan viimeinen tunti tuntuikin pidemmältä kuin launantain 50km, Rainen vihellellessä vierellä. Tämä kertoo Rainen armottoman kovasta peruskestävyyskunnosta. 

Mökille vihdoin ja viimein päästyämme, Erkki oli aloitellut jo siivousurakkaa, Matin vielä venytellessä pohjetta sängyn pohjalla. Kevyen lounaan jälkeen ((kaksi lautasellista lihakeittoa+kaksi lautasellista pastaa)/suu) siivosimme mökin ja valmistelimme menopelit eli Rellun ja Bemun lähtökuntoon. Juuri ennen lenkkiä Janne totesi: "Nyt ei jaksais edes tuppia tahkota!", joka kertoi leirin rasittavuudesta ja onnistumisesta positiiviseen sävyyn. Pudasjärven ABCllä analysoimme leirin tuloksen porukassa, sovimme maanantailenkin lähtöpaikan ja -ajan huomiselle ja jatkoimme matkaa kohti Oulua.

 

Leirin harjoituspäiväkirja:

Pe ip: hiihto 1h, vapaa (Erkki, Raine, Mika)

         juoksu 45 min (Janne, Matti)

La ap: Syötehiihto MYL 50km

     ip: juoksu 45min

Su ap: hiihto 2,5h, vapaa